Home
Funpagina
Fotoalbum
Contact
Gastenboek
Sitemap

Programma 2017:  

 

Zaterdag 18 november: Muzikale Inspectiepieten 14:00 – 16:00uur

Op zaterdag 18 november vanaf 14.00 uur komen de inspectie Pieten de stad Tiel inspecteren. Ze gaan kijken of de kinderen muzikaal genoeg zijn om Sinterklaas te ontvangen op 25 november. De inspectiepieten willen graag de kinderen inspecteren of ze goed kunnen zingen en als ze willen mogen ze met hun eigen instrument de pieten begeleiden. Hoofd Piet, Opa Piet en de accordeonist Reint zullen het leuk vinden als er zoveel mogelijk kinderen mee doen met deze grote repetitie. Vergeet dus niet om je instrument mee te nemen.

Ook Éénwieler Piet is dit jaar van de partij. Wist je dat ze ook kan Stelten lopen? Ze heeft het hele jaar geoefend in Spanje en wil haar kunsten heel graag laten zien. Samen met de Jongleerpiet laten zij acrobatische capriolen zien. Jongleerpiet is voor de eerste keer mee naar Nederland en kan met alles jongleren. Dus ouders let op uw kinderen, anders jongleren ze er zo vandoor.

De inspectiepieten kijken er erg naar uit om alle kinderen, ouders en de stad Tiel te inspecteren. Tot 18 november!

Woensdag 22 november: Prijsuitreiking Vaar mee met de pakjesboot van Sinterklaas.

Doe mee met de grote kleurwedstrijd van Westrienen uit Est en win tickets om mee te varen tijdens de intocht van 25 november met de pakjesboot. Ontmoet Sinterklaas en de Pieten persoonlijk op deze feestelijke dag.

Kleurplaten worden in de eerste week van november uitgedeeld bij verschillende scholen in Tiel en omgeving, bij scholen in Est en omgeving en bij Westrienen in Est. Inleveren kan op 18 november bij de inspectiepieten of tot en met 21 november bij Westrienen, Molenstraat 4 in Est.

De Prijsuitreiking zal plaatsvinden op woensdagmiddag om 14.30 uur door de pieten bij Westrienen. Tevens is dit ook live te volgen op Facebook via de pagina van Westrienen.

Vanaf 22 november worden er knutselschoentjes uitgedeeld bij Westrienen. Vanaf dan mag ieder kind zijn/haar schoentje daar zetten. Pieten zullen ervoor zorgen dat deze gevuld zijn. Sinterklaas zal de schoentjes persoonlijk uitreiken op 2 december om 13.30 tot 14.15 uur. Kom je ook?

 

Zaterdag 25 november Intocht van Sinterklaas en zijn Pieten. 12:30 – 16:30

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan... Op 25 november zal Sinterklaas met een pakjesboot vol pieten aankomen op de Waalkade in Tiel. Hij zal feestelijk onthaald worden door de stad Tiel, burgermeester en hopelijk zijn schimmel Amerigo. Het is namelijk nog maar de vraag of Amerigo op de Waalkade mag staan, omdat hij nog geen parkeervergunning heeft.

Vanaf 12.30 uur begint het voorprogramma op de Waalkade in Tiel. Dit wordt gepresenteerd door Cees van der Meer. Samen met de Pedro en Banketpiet zullen de kinderen alvast opwarmen met Sinterklaas liedjes, zodat iedereen goed gestemd is zodra Sinterklaas aankomt.

Om 13.00 uur zal Sinterklaas samen met zijn Pieten aankomen op de Waalkade. Er zal gezongen worden, tekeningen mogen worden gegeven en er zullen heel veel pepernoten uitgedeeld worden.

Om 13.45 zal Sinterklaas vertrekken met de rijtoer naar de Groenmarkt in de stad Tiel. Hier zal het programma verder gaan. De kinderen hebben dan de tijd om Sinterklaas een handje te geven, Pedro en Banketpiet zullen samen met de kinderen de groenmarkt warm zingen en Cees van der Meer zal er voor zorgen dat zowel jong als oud vermaakt worden. Pas op, de pieten komen ook mee en zullen ondeugende streken uithalen na een lange bootreis!

Ook dit jaar is Opa Piet weer mee gekomen met Sinterklaas. Hij heeft flink geoefend op zijn Tiels accent en zal samen met Hoofd Piet in de waterstraat laten horen wat hij kan.

Rond 16.00 uur zal Sinterklaas vertrekken om zich voor te bereiden op alle nachtelijke bezoeken. Pedro en Banketpiet zullen tot 16.30 uur de Groenmarkt voorzien van muziek en de pieten zullen tot die tijd rond blijven lopen in de stad en pepernoten uitdelen.

 

Woensdag 29 november: Bezoek Hertenkamp 13:30- 16:15

Vandaag zal Sinterklaas en zijn pieten het Hertenkamp komen bezoeken. Vanaf 13.30 uur zullen de Pieten veel pepernoten strooien, spelletjes spelen en klaar staan met het verassingsrad.

Vanaf 14.00 uur zal Sinterklaas alle kinderen een handje komen geven. Sinterklaas zal het heel erg leuk vinden om verlanglijstjes en tekeningen te ontvangen.

Omdat de Pieten en de Sint zich moeten voorbereiden op alle nachtelijke bezoeken, zullen zij om 16.15 uur het feest bij het Hertenkamp afsluiten.

 

Zaterdag 2 december: Activiteiten in en rondom de stad

Op 2 december zullen de Pieten de pepernoten keuren bij de Albert Heijn in het Molenstraatje in Tiel. Ze zullen vanaf 11.00 uur chocoladeletters, marsepein en het personeel inspecteren of alles goed genoeg is voor het bezoek van Sinterklaas. Hij zal namelijk arriveren om 12.30 en een kort bezoekje brengen.

Het bezoek zal vervolgd worden naar Westrienen in Est. Hier zullen de Pieten pepernoten uitdelen en Sinterklaas zal de kinderschoenen die gezet zijn persoonlijk uitdelen. Tevens zullen er nog meer prijzen worden uitgereikt van de kleurwedstrijd. Sinterklaas en zijn Pieten zullen er om 13.30 uur zijn tot 14.15 uur.

Vanaf 13.00 uur zullen er verschillende Pieten te vinden zijn in de stad Tiel. Volg de muziek en vindt alle Pieten. Zo zal Opa Piet de meest bekende Sinterklaasliedjes zingen, zal er een Pietendansgroep dansen voor en met alle kinderen en zal het dweilorkest iedereen muzikaal begeleiden van begin tot einde van de stad.

Ter afsluiting zal Sinterklaas en zijn Pieten naar Van der Valk Tiel gaan om daar de Gasten van Live Cooking and Pepernoten te bezoeken. Tevens zullen zij dit ook op zondag 3 december doen.

Koopzondag 3 december: Sintactiviteiten in de stad Tiel.

Ga samen met de Pieten naar de film Sinterklaas en het Gouden Hoefijzer op zondag 3 december. De film zal beginnen om 11.00 uur. Tickets zijn verkrijgbaar bij Bioscoop Metro, Walstraatje 4, Tiel. De pieten zitten klaar met pepernoten!

Vanaf 13.30 uur zijn de Pieten weer te vinden in de stad Tiel. Er zal een optreden zijn van Pedro en Banket Piet. Ze zullen er zijn op de Groenmarkt vanaf 14.00 uur.

www.sintintiel.nl  | info@sintintiel.nl
Top